Hlavní obsah

Zemřela zpěvačka Irene Cara, autorka titulního hitu filmu Flashdance

Foto: Profimedia.cz

Irene Cara.

Reklama

Irene Cara za svou kariéru posbírala několik ocenění, včetně Oscara a Grammy. Kariéru zahájila už v pěti letech.

Článek

Irene Cara začala profesionálně zpívat už jako dítě, a to španělsky i anglicky. Před publikum poprvé předstoupila v pěti letech. Už v počátcích kariéry se objevila v několika muzikálech na Broadwayi, připomíná BBC.

Slávu jí ale přinesla až role Coco Hernandezové ve filmovém muzikálu Sláva z roku 1980 o mladých umělcích toužících po tom stát se celebritami. Cara zároveň zpívala titulní píseň tohoto snímku. Za roli si vysloužila nominaci na Zlatý glóbus.

Její nejznámější písní ale zůstává Flashdance… What a Feeling z dalšího filmového muzikálu Flashdance z roku 1983. Cara byla i její spoluautorkou a za hit získala Oscara i Grammy. Televize Sky News ji označuje za jednu z nejoceňovanějších zpěvaček své generace.

Později zářila ve filmech například po boku Clinta Eastwooda a Tatuma O'Neala.

Smrt třiašedesátileté americké zpěvačky a herečky oznámila v sobotu ráno její publicistka. „Prosím věnujte Irene své myšlenky a vzpomínky. Všechny a každou si přečtu a vím, že i ona se bude usmívat z nebe,“ napsala Judith Mooseová na twitteru. Doplnila, že zpěvačka zemřela doma na Floridě, ale příčina její smrti zatím není známá.

Irene Cara se narodila v roce 1959 v newyorském Bronxu jako nejmladší z pěti dětí. Její otec pocházel z Portorika a matka byla kubánského původu. Podle Mooseové zpěvačka do posledních chvil pracovala. Její dílo teď plánuje spolu s jejím manažerem dokončit.

Reklama

Související témata:

Doporučované