Hlavní obsah

Zlatý věk rebootů pokračuje. Harry Potter se může vrátit jako seriál

Foto: Profimedia.cz

Má smysl adaptovat Harryho Pottera znovu?

Reklama

Studio Warner Bros. Discovery má blízko k uzavření obchodu, díky kterému bude mít práva na natočení seriálu na motivy Harryho Pottera.

Článek

Jako první o možné seriálové adaptaci slavné knižní série, kterou úspěšně převedlo na filmová plátna právě studio Warner Bros., informoval server Bloomberg.

Vyjednávání jsou prý zatím v počátečních fázích. Spekuluje se ale o tom, že by seriál vycházel pod značkou streamovací platformy HBO a vycházel by přímo z knih potterovské série. J. K. Rowlingová si údajně vyhrazuje právo na tvorbu seriálu dohlížet, aby byla zachována atmosféra a poselství jejích knih.

Studio Warner Bros. začalo filmovou sérii Harryho Pottera v roce 2001, poslední díl měl premiéru v roce 2011. Osm dílů série po světě vydělalo skoro osm miliard dolarů, píše web Variety. Nový seriál by měl mít sedm sérií, každá by se věnovala jedné knize.

Prosím, nedělejte to

První zprávy o možném restartu potterovské série se objevily zkraje roku a nesetkaly se jen s pozitivním přijetím.

„Po novém Potterovi ve skutečnosti nikdo netouží,“ psal web Screenrant, podle kterého je na reboot ještě příliš brzy. S Potterem si hned několik generací spojuje tvář Daniela Radcliffa, to samé platí pro Hermionu i Rona.

Původním filmovým adaptacím se prý vše povedlo, není na nich co zlepšovat, vznikly v době, která fandila žánru fantasy (odstartoval ji Jacksonův filmový Pán prstenů). Naopak další pokusy přinášet filmy ze světa čarodějů ztroskotaly, jak naznačuje neúspěšná série Fantastická zvířata.

A nakonec, píše web Screenrant, jsou tu i kontroverze kolem J. K. Rowlingové a jejích transfobických postojů. „Možná že jednoho dne může vzniknout verze Harryho Pottera v přívětivějším světě. Ale není důvod to uspěchat.“

Reklama

Doporučované