Hlavní obsah

Kvůli opravě silnice bude omezena doprava na Videlské sedlo

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Dopravní omezení způsobí chystaná rekonstrukce silnice z Bělé pod Pradědem na Videlské sedlo na Jesenicku, která začne v úterý a skončí na začátku ledna příštího roku.

Článek

Objízdná trasa povede přes Zlaté Hory. ČTK to dnes sdělil mluvčí jesenické radnice Richard Kapustka.

„Původně měl být tento úsek zcela uzavřen po celou dobu opravy komunikace. Na nátlak starosty obce Bělá pod Pradědem a pracovníků odboru dopravy a silničního hospodářství města Jeseník byly stavební práce rozděleny do dvou etap,“ uvedl Kapustka.

První část opravy silnice bude zahájena v úterý a týká se horního úseku komunikace od konce obce Bělá pod Pradědem po Videlský kříž. Do 8. listopadu tam bude platit úplná uzavírka mimo autobusové dopravy a dopravní obsluhy.

Od 9. až do 29. listopadu se režim dopravy změní na částečnou uzavírku, komunikace bude průjezdná v jednom jízdním pruhu. „Druhá etapa se dotkne spodního úseku silnice, a to od točny autobusu v obci Bělá pod Pradědem po křižovatku s komunikací I/44 vedoucí na Červenohorské sedlo,“ podotkl Kapustka.

Od 12. října do 8. listopadu bude v tomto úseku platit částečná uzavírka, od 9. listopadu do 27. prosince pak úplná uzavírka vyjma autobusové dopravy a dopravní obsluhy. „Do tohoto data se řidiči z jesenické strany nedostanou na Videlské sedlo, a to již od samého počátku rekonstrukce. Dokončovací práce proběhnou od 28. prosince do 10. ledna 2021,“ dodal Kapustka.

Reklama

Doporučované