Hlavní obsah

Kvůli úniku plynu v Londýně hasiči uzavřeli oblast kolem Charing Cross, po evakuaci zavládl chaos

V centru Londýna evakuovali 1500 lidí kvůli úniku plynu z potrubíVideo: Reuters

 

Reklama

Londýnské nádraží Charing Cross v centru města bylo v ranních hodinách uzavřeno kvůli údajnému úniku plynu z potrubí. Z přilehlých oblastí bezpečnostní složky evakuovaly téměř 1500 lidí.

Článek

V centru Londýna bylo v úterý ráno uzavřeno železniční nádraží Charing Cross a přilehlá hlavní ulice kvůli úniku plynu z potrubí. Z oblasti bylo v nočních hodinách preventivně evakuováno 1450 lidí, informovala agentura Reuters s odvoláním na požárníky.

„Experti jsou na místě nehody a snaží se únik izolovat,“ řekl mluvčí požárníků britské agentuře Press Association. Uvedl také, že v okolí je vyšší koncentrace plynu, a proto byli v noci evakuováni lidé z místního hotelu, nočního klubu a dalších podniků. Oblast byla uzavřena.

Příčina je zatím nejasná. K úniku z patrně prasklého potrubí došlo v ulici Craven Street.

Evakuace oblíbeného klubu Heaven podle komentářů na sociálních sítích způsobila paniku. „Doslova chaos, lidé padali na schodech,“ citoval jeden z příspěvků server deníku The Daily Mirror. „Jakmile jsme od ochranky slyšeli slovo evakuace, všichni se snažili dostat ven co nejrychleji,“ napsal další návštěvník klubu.

Reklama

Související témata:

Doporučované