Hlavní obsah

Kvůli útoku v Británii bych bezpečnost na koncertě v Praze posílil, říká expert

Rozhovor s bezpečnostním expertem Zdeňkem Kalvachem.

 

Reklama

Prahu čeká velký koncert v Edenu jen krátce po neštěstí ve Velké Británii. S bezpečnostním expertem jsem mluvili o tom, na co všechno si pořadatelé koncertu musí dát pozor.

Článek

Několik tisíc lidí půjde ve středu na koncert Depeche Mode. Po událostech v Manchesteru, kde v pondělí pravděpodobně teroristický útok po vystoupení zpěvačky Ariany Grande zabil 22 lidí, budou koncert v hlavním městě provázet zvýšená bezpečnostní opatření.

V místě konání u fotbalového stadionu ve vršovickém Edenu se dá očekávat množství policistů. O opatřeních mluvil reportér Seznamu přímo na místě s bezpečnostním expertem Zdeňkem Kalvachem.

„Myslím si, že rušit koncert by bylo asi zbytečně drastické opatření. Riziko patřilo Velké Británii, Česko je v mnohem lepší situaci. Samozřejmě to pořadatelům vůbec nezávidím, opatření bude vhodné posílit nejen zítra, ale i z dlouhodobé perspektivy," řekl Seznamu bezpečnostní expert Kalvach.

Z koncepce, kterou letos 19. dubna schválila vláda, vyplývá, že místa s vysokou koncentrací lidí budou více chráněna před teroristickými útoky. Do roku 2020 počítá například s informační kampaní a vzdělávacími kurzy a rozesíláním varování prostřednictvím elektronických komunikací. Podle koncepce je třeba se věnovat preventivním opatřením, přestože se zatím teroristické útoky Česku vyhýbají.

Reklama

Doporučované