Hlavní obsah

Lákadlem podzimní Florie v Kroměříži budou desítky bonsají

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Lákadlem výstavy Floria Podzim, která se uskuteční na kroměřížském výstavišti od pátku do neděle, bude expozice bonsají a kamenů suiseki.

Článek

Návštěvníci uvidí desítky bonsají. Pořadatelé připravují také hudební program a lidé si budou moci pořídit i potřeby pro dům a zahradu. Kvůli současné epidemiologické situaci se akce bude konat podle bezpečnostních pravidel farmářských trhů.

Podle manažera výstavy Vojtěcha Zahradníka bude patřit výstavě bonsají a suiseki České bonsajové asociace celý pavilon B. „Budou zde probíhat komentované prohlídky i poradenská služba o pěstování bonsají,“ uvedl Zahradník. V pavilonu bude k dostání i vybavení potřebné pro pěstování bonsají včetně literatury, nářadí, keramiky a rostlinného materiálu, doplnil manažer.

Na výstavě, která bude otevřena od 9:00 do 16:00, bude v prodeji i klasický sortiment pro dům a zahradu. „Kromě tradičního prodeje rostlin, květin, stromů, keřů, zahradní techniky a dalších potřeb je připraven i doprovodný kulturní program, ve kterém vystoupí Stříbrňanka, Motýl Band CZ a Michal Tučný Revival band. Pod venkovními pavilony budou umístěny prodejní stánky i výstava kaktusů, sukulentů a masožravých rostlin,“ uvedl mluvčí výstaviště Ondřej Kuropata.

Vedle podzimní pěstitelské výstavy nabízí kroměřížské výstaviště pravidelně i její jarní a letní verzi a předvánoční programy. Pravidelně hostí také hudební festivaly, zářijové Svatováclavské slavnosti nebo prodejní výstavy drobného zvířectva a okrasného ptactva. Moderní areál ročně navštěvuje více než 250.000 lidí.

Reklama

Doporučované