Hlavní obsah

Lávka spojí Stříbrné jezero s parkem. Revitalizace začne v červnu

Foto: msstavby.cz

Takto bude vypadat lávka, která propojí jezero s parkem.

Reklama

Revitalizace Stříbrného jezera v Opavě má začít v červnu. Náklady na projekt, který zahrnuje například také stavbu lávky spojující jezero a nedaleký městský park, jsou zhruba 142 milionů korun.

Článek

Většinu zaplatí ministerstvo financi. „Částku 23,5 milionu z této sumy vložilo do projektu město Opava, jde o podíl na výstavbě lávky,“ řekla mluvčí města Lada Dobrovolná.

Práce by podle ní neměly zásadním způsobem omezit možnost letošního využití jezera k rekreaci. Dokončeny by měly být na jaře 2021. Smlouva se zhotovitelem je už podle města podepsaná.

Foto: Mapy.cz

Letošní rekreaci práce neohrozí.

„Nyní budou zhruba dva měsíce probíhat projekční práce. V průběhu června se pak začne s přípravou výstavby mostu a dalšími pracemi, ale v úseku od cesty do Městských sadů. Letošní letní sezona tak nebude narušena, lidé se budou moci i přes zahájení prací u jezera nadále rekreovat,“ uvedl primátor města Tomáš Navrátil (ANO).

Projekt zahrnuje terénní a krajinářské úpravy včetně úprav břehů jezera, vybudování splaškové kanalizace, vodovodu, veřejného osvětlení, přístupových chodníků a vstupů do vody. „Jeho hlavní součástí je nová lávka přes řeku Opavu. Ta umožní propojení lokality jezera s Městskými sady,“ doplnil primátor. Pod Rolnickou ulicí bude vybudován podchod. V blízkosti vodní plochy vyroste přírodní areál Dětský svět s brouzdalištěm a atrakcemi pro nejmenší.

Reklama

Doporučované