Hlavní obsah

Lázně Luhačovice začnou přijímat pacienty koncem příštího týdne

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Lázně Luhačovice začnou znovu ubytovávat klienty zřejmě na konci příštího týdne.

Článek

„Vyhodnocujeme opatření, která se nás mají týkat, ať je všechna správně nastavíme. Naší snahou bude koncem příštího týdne rozjet provoz. Příští víkend bychom lázně pro léčbu pacientů měli otevřít. Ne celé, ale první objekty, to znamená především dětské léčebny,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Lázně Luhačovice Jiří Dědek.

Pracovníci lázní už podle něj začali obvolávat první klienty, pokračovat v tom budou i v následujících dnech. „Jaký bude zájem, to teprve uvidíme. Lůžek pro léčbu pacientů máme asi 800. Kdy budou naplněna, si v tuto chvíli netroufám odhadnout. Začínáme s těmi největšími léčebnými komplexy. Pokud bude příští týden 200 až 250 klientů, tak to bude pro úvod velmi dobré,“ řekl výkonný ředitel.

Jedno z opatření, která musejí lázně dodržet, je ubytovávat klienty v jednolůžkových pokojích. „Lůžek sice máme kolem 800, ale pokojů jen asi 500 až 550. Dokud budou platit tato opatření, ani není šance se rozeběhnout naplno. Jme rádi, že můžeme otevřít, budou tržby, ale pořád to není plný výkon firmy. Než se znovu rozeběhne, bude to samozřejmě otázka několika měsíců,“ uvedl Dědek. Největší lázeňská společnost ve městě má podle něj za plného provozu denní tržby 1,5 milionu korun.

Zaměstnanci Lázní Luhačovice se budou do práce vracet postupně. „Budeme to muset uřídit tak, abychom k adekvátnímu počtu klientů volali do práce adekvátní počet zaměstnanců. Někteří bohužel zatím zůstanou s 60 procenty mzdy doma déle,“ řekl Dědek. Společnost má podle něj nyní pod smlouvou zhruba 550 zaměstnanců. Dalších asi 40 ve firmě v uplynulých týdnech skončilo, lázně jim neprodloužily smlouvy uzavřené na dobu určitou, případně s nimi ukončily spolupráci ve zkušební době.

Více než 90 procent klientely Lázní Luhačovice tvoří tuzemští hosté. Uzavření hranic pro společnost tedy podle Dědka nepředstavuje takový problém jako například pro lázně v Karlovarském kraji, v nichž cizinci tvoří podstatnou část klientely.

Reklama

Související témata:

Doporučované