Hlavní obsah

Lékaři bez hranic zblízka. Putovní výstavu čeká ještě osm měst

Putovní výstava Lékaři bez hranic.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

Putovní výstava „Lékaři bez hranic“ se právě nachází v Brandýse nad Labem na Masarykově náměstí. Tady bude až do neděle do 18 hodin, v pondělí se pak přesune do Mělníka na náměstí Míru.

Článek

Humanitární organizace Lékaři bez hranic cestuje kromě oblastí, kde nefungují nebo zcela chybí jakékoliv zdravotnické struktury, právě teď i po městech České republiky. V nich samozřejmě nemá stejný plán jako na humanitárních misích. Co je ale stejné, je to, že i v českých městech rozmisťuje stany, které obyčejně staví právě v zemích, ve nichž lidé potřebují pomoci.

Putovní výstava odstartovala na konci dubna v Benešově, v každém městě se zdrží pár dnů. Momentálně se nachází v Brandýse nad Labem. Na Masarykově náměstí tak nyní stojí dva stany, ve kterých si návštěvníci mohou prohlédnout, jak to na misích chodí. Stany názorně předvádí, jak lékaři bojují s ebolou, podvýživou nebo jak lékaři v postižených oblastech poskytují psychologickou pomoc. Celý seznam měst, kam se výstava ještě vydá, hledejte na webu neziskové organizace Lékaři bez hranic.

V úvodním videu můžete nahlédnout do připravených stanů a poslechnout si zkušenosti Andrey Lisé, která se dvou misí zúčastnila.

Reklama

Související témata:

Doporučované