Hlavní obsah

Liberecký veletrh Educa MyJob otevře studentům i cestu do firem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Educa MyJob Liberec otevře poprvé studentům cestu i do některých místních podniků. Akce se koná od 15. do 17. října v Home Credit Areně.

Článek

Skupiny studentů dostanou možnost se podívat například do VÚTS (dříve Výzkumný ústav textilních strojů), Denso Manufacturing, Knorr-Bremse nebo DGS Druckguss Systeme. Veletrh bude v Liberci už počtrnácté, kvůli koronaviru se ale nyní koná za přísných hygienických podmínek.

„Zároveň pracujeme na tom, že bude i určitá část Educy prezentována on-line na webových stránkách www.educaliberec.cz a na sociálních sítích jako jsou Facebook, Instagram a podobně,“ doplnil za organizátory Lukáš Přinda. Školy i některé podniky si podle něj své prezentace z 90 procent zaznamenávají, a i to chtějí organizátoři ukázat na webových stránkách. Na internet se letos přesunou například také kariérní poradci úřadu práce, který je tradičně spoluorganizátorem akce.

Liberecký veletrh tradičně patří k největším akcím svého druhu v Česku, letos ale účast poznamenal koronavirus. Zatímco loni se na něm představilo přes 60 středních škol a zhruba stejný počet zaměstnavatelů, letos je podle Přindy přihlášeno jen 52 škol a 20 firem.

Součástí programu budou letos mimo jiné už podruhé také workshopy Živé knihovny, které na veletrhu připravuje Svaz průmyslu a dopravy ČR. Žákům posledních ročníků základních škol se na nich představí zástupci zajímavých zaměstnavatelů z regionu.

Vzhledem k nárůstu prokázaných případů koronaviru v posledních týdnech v Libereckém kraji, a zejména na Liberecku, budou veletrh provázet přísná hygienická opatření. Organizátoři je průběžně konzultují s hygieniky a budou reagovat na aktuální situaci. Návštěvníci i vystavující budou muset například mít roušky a dodržovat rozestupy. K dispozici bude dezinfekce a aréna bude rozdělená do dvou zón. „Jednotlivé skupiny budeme pouštět do arény tak, abychom nepřekročili povolenou návštěvnost,“ dodal Přinda.

Reklama

Doporučované