Hlavní obsah

Lidé můžou nastydnout a umřít, říká muž, který stojí za peticí proti zákazu kouření

Autor petice proti zákazu kouření hledal podporu v Senátu.

 

Reklama

Ve čtvrtek zkoušel Jiří Míka získat podporu pro svoji petici proti zákazu kouření v Senátu. Neuspěl, a chce proto bojovat za cigarety ještě razantněji. U poslanců cítí větší pochopení.

Článek

Přes šedesát tisíc lidí se podepsalo pod petici proti zákazu kouření, která vznikla v berounské hospodě. Její iniciátor, provozní Jiří Míka se tak stal vlivným bojovníkem proti zákonu, který začal být účinný na konci letošního května.

Reportér Seznam Zpráv sledoval jeho snahu získat během čtvrtka podporu v Senátu, kde nakonec neuspěl.

„Půlroční práce spadla ze stolu. To nevadí. My jedeme dál. Mě to nakoplo,“ říká Míka s tím, že chce své názory říkat ještě víc nahlas a razantněji. Zjišťuje si, jakou podporu má v Poslanecké sněmovně, a snaží se sejít se všemi poslaneckými kluby. Tvrdí, že by měl získat podporu od většiny klubů.

Iniciátor petice se proto po debaklu v Senátu ještě víc zatvrdil. Přestat v boji nechce, bojí se, že spousta hospodských jinak zkrachuje.

Ve své berounské formance ukazuje, jak celý jeho boj za kouření v hospodách začal. „Když jsem viděl, jak se musí, já jim říkám dědkové, šourat s pivem ven z hospody. Oblékat se, čelit změně teplot, vždyť ti lidé můžou na chřipku umřít,“ říká Jiří Míka.

Reklama

Související témata:
Mika

Doporučované