Hlavní obsah

Lidé v Blansku mohou podávat návrhy do rozpočtu do konce září

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Zájemci mohou v Blansku navrhovat menší projekty do takzvaného participativního rozpočtu nově až do konce září. Radní zhruba o dva týdny posunuli původní termín.

Článek

Loni získalo nejvíc hlasů zastřešení části sportovního areálu za kulturním domem na Těchově. Co lidé navrhnou letos, se ještě neví, jasné ale je, že na rozhodování mají o dva týdny více. Radní totiž o dva týdny posunuli původní termín. Na uskutečnění vítězných či vítězného projektu bude opět celkem 600 tisíc korun.

Původně mohli lidé návrhy nosit do pondělí 14. září, podstatná část doby ale spadala do nouzového stavu, případně do dovolených, a lidé měli pocit, že neměli dostatek času. Radní proto termín nově prodloužili do středy 30. září.

„Někteří lidé mají zájem návrh podat, ale žádali nás, zda bychom termín nemohli posunout. Vyhověli jsme jim,“ uvedl místostarosta Blanska František Hasoň (KDU-ČSL).

Zhruba v polovině týdne radnice evidovala dva podané návrhy. Několik dalších navrhovatelů podle Hasoně už avizovalo, že původní termín pro podání stihnou.

Návrhy projektů lze přihlašovat už od 1. dubna. Mezi základními pravidly pro jejich podání je například to, že projekt musí písemně podpořit minimálně 20 obyvatel města starších 18 let, musí mít lokální charakter či to, že musí být realizován na pozemcích ve vlastnictví města Blanska. Hlasovat o návrzích pak budou lidé v dalších podzimních měsících.

Reklama

Doporučované