Hlavní obsah

Lidé z Prahy 4 budou moci cvičit na nových venkovních sportovištích

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Obyvatelé Prahy 4 si budou moci jít zacvičit na pětici nových venkovních sportovišť, tzv. workoutových hřišť. Na nich lidé budou moci například posilovat a provádět řadu dalších cviků.

Článek

„Radnice se rozhodla sportoviště vybudovat u nynějších dětských hřišť v ulicích V Pláni, V Štíhlách, Jaurisova, Jílovská a Hvězdova,“ sdělil mluvčí Jiří Bigas. Kdy přesně hřiště vzniknou a na kolik vyjdou, neuvedl.

„Máme dětská hřiště a senior parky, vybudování venkovních cvičeben pro lidi středního věku je logickým pokračování procesu, jehož cílem je dát našim obyvatelům další možnost pro aktivní trávení volného času a posilování fyzické zdatnosti, a tím i psychické odolnosti,“ uvedl radní Jaroslav Míth.

Na workoutových hřištích se lidé budou moci věnovat ručkování, přitahování, dělat dřepy a další cviky. Místa, kde vzniknou, vybrala radnice na základě požadavků občanů. Podle Bigase byly záměrně vybrány areály již existujících dětských hřišť kvůli tomu, že jsou umístěna v husté zástavbě a lze tedy předpokládat, že budou hojně využívána.

Ve čtvrté městské části nyní fungují například fitness nebo senior parky a pouze tří stanoviště pro workoutová cvičení. „Při velikosti městské části je to podle mého názoru velmi málo. Už v příštím roce se ale můžeme těšit na větší workoutové hřiště, které vznikne při revitalizaci severního konce Roztylského náměstí,“ dodal Míth.

Reklama

Související témata:

Doporučované