Hlavní obsah

„Lidí, kteří v ANO pletichaří, je víc, to není jen Kleslová," provokuje před začátkem sněmu poslanec Pilný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

„Jak hnutí ANO vyhrává volby, nabalují se lidé, kteří buď pletichaří, nebo mají velké ambice, ale už ne zkušenosti."

 

Kritik poměrů v Babišově straně prý jen těžko hledá motivaci znovu kandidovat do Poslanecké sněmovny. Seznamu před dnešním sněmem ANO poskytl rozhovor.

Článek

Někdejší ředitel Microsoftu v Česku Ivan Pilný je typickým mužem pro Babišovo ANO. Úspěšný a respektovaný manažer, v roce 2013 pomohl hnutí vyhrát volby v Královéhradeckém kraji. Na sjezdu před dvěma lety se ale postaral o pořádný rozruch.

Poté, co neúspěšně kandidoval na místopředsedu, se otevřeně rozpovídal o tom, jaké zákulisní hry se na sjezdu hrají. Konkrétně kritizoval tehdejší šéfku pražské organizace ANO Radmilu Kleslovou kvůli intrikaření.

„Ona celý život nedělala nic jiného, než školila rozvědčíky. A mně vadí, že se stále chová stejně. Osobně za mnou přišla a řekla mi, že mě podpoří za cenu, že já podpořím ji," vyprávěl Ivan Pilný.

Dvaasedmdesátiletý poslanec kandiduje do vedení Babišova hnutí i letos. „Chápu, že se na sněmu nejde úplně vyhnout - nechci říkat kupčení s hlasy - ale tomu vyjednávání. Ale doufám, že to nebude takové rejdění a pletichaření jako minule," věří Pilný.

Doporučované