Hlavní obsah

„Lidí, kteří v ANO pletichaří, je víc, to není jen Kleslová," provokuje před začátkem sněmu poslanec Pilný

„Jak hnutí ANO vyhrává volby, nabalují se lidé, kteří buď pletichaří, nebo mají velké ambice, ale už ne zkušenosti."

 

Reklama

Kritik poměrů v Babišově straně prý jen těžko hledá motivaci znovu kandidovat do Poslanecké sněmovny. Seznamu před dnešním sněmem ANO poskytl rozhovor.

Článek

Někdejší ředitel Microsoftu v Česku Ivan Pilný je typickým mužem pro Babišovo ANO. Úspěšný a respektovaný manažer, v roce 2013 pomohl hnutí vyhrát volby v Královéhradeckém kraji. Na sjezdu před dvěma lety se ale postaral o pořádný rozruch.

Poté, co neúspěšně kandidoval na místopředsedu, se otevřeně rozpovídal o tom, jaké zákulisní hry se na sjezdu hrají. Konkrétně kritizoval tehdejší šéfku pražské organizace ANO Radmilu Kleslovou kvůli intrikaření.

„Ona celý život nedělala nic jiného, než školila rozvědčíky. A mně vadí, že se stále chová stejně. Osobně za mnou přišla a řekla mi, že mě podpoří za cenu, že já podpořím ji," vyprávěl Ivan Pilný.

Dvaasedmdesátiletý poslanec kandiduje do vedení Babišova hnutí i letos. „Chápu, že se na sněmu nejde úplně vyhnout - nechci říkat kupčení s hlasy - ale tomu vyjednávání. Ale doufám, že to nebude takové rejdění a pletichaření jako minule," věří Pilný.

Reklama

Doporučované