Hlavní obsah

Luhačovice budou znovu hostit houslovou Akademii Václava Hudečka

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

V Luhačovicích na Zlínsku začne v pondělí 26. července Akademie Václava Hudečka. Škola pro mladé talentované houslisty se v lázeňském městě uskuteční 25. rokem.

Článek

„Letos se zúčastní 17 studentů z celé České republiky, z toho sedm dívek a deset chlapců,“ sdělila ředitelka pořádajícího Spolku Václava Hudečka Miroslava Krumpolcová.

Akademii zahájí v pondělí večer koncert v luhačovickém kulturním domě Elektra. Po boku Hudečka se při něm posluchačům představí loňský vítěz akademie David Hernych. „Hosty večera budou pěvci Barbora Řeřichová a Jiří Přibyl spolu s komorním souborem Barocco sempre giovane,“ uvedla Krumpolcová.

Mladí houslisté se budou dva týdny připravovat pod Hudečkovým vedením. V individuálních hodinách budou pracovat na skladbách světového houslového repertoáru. Veřejnosti se představí publiku 2., 4. a 5. srpna na třech absolventských koncertech v luhačovickém kulturním domě. Akce nabídne i několik dalších vystoupení.

Akademie potrvá do 6. srpna, kdy vyvrcholí závěrečným galakoncertem. Jeho součástí bude slavnostní ceremoniál s vyhlášením výsledků a předáním cen. „Vítěz letošního ročníku získá mistrovský nástroj, housle které pro tuto příležitost postavil mistr Jaroslav Kohout a od něj je zakoupil sponzor, který housle vítězi věnuje,“ doplnila Krumpolcová.

Mezi absolventy akademie patří mimo jiné Josef Špaček nebo Jan Mráček. Více informací k programu je dispozici na webových stránkách akademie.

Reklama

Související témata:

Doporučované