Hlavní obsah

Lupič na Slovensku přepadl banku s paličkou na maso, nožem ohrožoval rukojmí

Foto: Shutterstock

Lupič přepadl banku na východním Slovensku s paličkou na maso a nožem (ilustrační foto).

Reklama

Pachatel se vzdal policii poté, co si nechal do banky donést pizzu. Jako rukojmí držel pracovnici banky, kterou ohrožoval nožem. Na místě činu nebyl nikdo zraněn.

Článek

Lupič vyzbrojený nožem a paličkou na maso přepadl v pátek banku na východním Slovensku, přičemž jednu ze zaměstnankyň držel jako rukojmí. Ženu později propustil a vzdal se policii, informovala slovenská média.

Incident se odehrál před polednem v pobočce jednoho z peněžních ústavů ve městě Krompachy. Lupič začal vyjednávat s policii a nechal si do banky donést pizzu. Žádal rovněž, aby policie vyklidila okolí a aby se nikdo nedíval do banky. Po zhruba dvou hodinách policisté odvedli z banky rukojmí a následně i lupiče, který se vzdal.

List Korzár označil za lupiče 33letého řidiče kamionu, který po smrti své matky začal mít psychické problémy a údajně propadl alkoholu a zkoušel i drogy.

Případy braní rukojmích při loupežích na Slovensku jsou spíše ojedinělé. Slovenské banky v minulosti čelily vícero pokusům o přepadení, když například maskovaní lupiči žádali po zaměstnancích na přepážkách peníze a následně z pobočky utekli. Banky na to zareagovaly mimo jiné zavedením časových zámků na pokladnách, které neumožňují okamžitý přístup k hotovosti.

Reklama

Doporučované