Hlavní obsah

Lupiči z luxusního klenotnictví v centru Prahy dostali u soudu 9 let

Loupež z klenotnictví v centru Prahy. Soud vynesl nyní rozsudek.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zatím nepravomocně odsouzeni jsou občané Lotyšska. Oba dostali 9 let vězení a navíc trest vyhoštění z České republiky.

Článek

Městský soud v Praze poslal do vězení dva cizince, které odsoudil za loupež v luxusním klenotnictví v centru Prahy.

Zatím nepravomocně odsouzeni jsou občané Lotyšska Dailonis Volkovs a Vladimirs Čalomovs. Oba dostali 9 let vězení a navíc trest vyhoštění z České republiky.

Lotyši, kteří se na místě proti verdiktu odvolali, by měli také uhradit škodu, kterou loupeží způsobili, jde o zhruba 6 milionů, zbytek už obchodu zaplatila pojišťovna.

Při vyšetřování byla celková škoda vyčíslena na 6,8 milionu korun.

Nepravomocně odsouzení na začátku pondělního jednání soudu.Video: Seznam Zprávy

Zločin se stal v prosinci 2016 v Dlouhé ulici v centru Prahy. Dva muži přišli do luxusního klenotnictví a začali si prohlížet šperky, které jim prodavačka ochotně ukazovala.

Když si vybrali, zjistili, že nemají dostatek peněz a odešli s tím, že si prý vyberou v bankomatu. Jenže po návratu na prodavačku vytáhli pistoli a úderem do hlavy ji omráčili.

Loupež ukazují záběry z bezpečnostní kamery, které po zločinu zveřejnila policie (záběry můžete vidět v úvodním videu tohoto textu).

Z klenotnictví odnesli celkem čtyřicet tři diamantů, sto dvacet pět šperků s drahými kameny a navíc skoro dvě stě tisíc korun v hotovosti.

Zahraniční gangy ze zemí bývalého Sovětského svazu se na pražské luxusní obchody zaměřují často. Nedávno pražské soudy poslaly do vězení gang, který v metropoli vykrádal luxusní hodinářství.

Reklama

Doporučované