Hlavní obsah

Magistrát nemá nárok na náhradu škody kvůli Opencard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Večerní zprávy, 9. 8. 2017.

 

Reklama

Pražský magistrát nemá nárok na tři miliony korun, které požaduje po bývalém úředníkovi Jiřím Chytilovi v souvislosti s kauzou Opencard. Nárok je podle soudkyně Hany Kadaňové promlčený.

Článek

Rozhodnutí není pravomocné, magistrát se může odvolat k pražskému městskému soudu.

Bývalý úředník Jiří Chytil byl na magistrátu v době vzniku Opencard. V kauze byl jako šéf hodnotící komise pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu. K dnešnímu jednání nepřišel.

Podle žaloby Chytil nevymáhal po firmě Haguess pokutu, která vyplývala ze smlouvy s magistrátem. Haguess v té době Opencard dodávala. Chytilův právník Ladislav Málek tvrdil, že je nárok magistrátu promlčený, podle jeho názoru by totiž v tomto případě neměla promlčecí lhůta trvat deset let, ale pouze dva, případně tři roky. Nárok podle něj mohl úřad uplatnit už v roce 2012, žalobu ale podal v roce 2016.

Projekt Opencard z dob primátora Pavla Béma vyšel na 1,75 miliardy korun a město se kvůli němu stále soudí s nástupcem firmy Haguess. Praha se nicméně rozhodla nepodat žalobu na samotného Béma se zdůvodněním, že podle právních analýz by město neuspělo.

Reklama

Doporučované