Hlavní obsah

Mamutí horečka v Jakutsku. Skutečný superhrdina Cleanerman bojuje s odpadky a slovenští manželé, kteří riskují svůj život a pomáhají dětem po celém světě

Inspirativní příběh lidí z celého světa v pořadu Svět bez obalu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Inspirativní příběh lidí z celého světa v pořadu Svět bez obalu.

Článek

V ruské odlehlé oblasti Jakutsk se v zamrzlé půdě stále nacházejí desítky koster mamutů. Jejich kly jsou velmi cenné a čínští obchodníci jsou za ně ochotni zaplatit velké peníze, a to hlavně poté, co byl v Číně v roce 2017 zakázán obchod se slonovinou.

Ukrajinka Olena Bělská je velitelkou na frontové linii na východě Ukrajiny. Už zažila mnoho bojových akcí od té doby, co před třemi lety vstoupila do armády. „Došlo tu k minometnému útoku. Bylo to vzrušující a zároveň děsivé, velmi děsivé. Je to hrozné, když vidíte díru po granátu v těle vašeho střelce – 21letého chlapce, když na zemi vidíte jeho ledviny,” říká Bělská.

Slovenští manželé, psycholožka Denisa Augustinová a fotograf Martin Bandžák, společně založili humanitární organizaci Magna, která se zabývá především zdravotní pomocí dětem z krizových oblastí světa a působí například na Ukrajině, v Iráku, Sýrii nebo i v Somálsku a Sudánu.

Seznamte se s Cleanermanem! Skutečným „supermanem", který místo boje se zločinci uklízí odpadky ve městě. „Myslím, že to jsou už dva roky, kdy jsem začal s tímto projektem. Nevěděl jsem, kam se vrtnout, co chci od života. A teď jsou superhrdinové velmi populární a já chtěl vytvořit superhrdinu, kterým se může stát každý a každý, kdo sbírá odpadky, může udělat něco se znečišťováním životního prostředí,” říká ve videu anonymní uklízeč odpadu v tyrkysové masce.

Pořad Svět bez obalu můžete sledovat v premiéře na Televizi Seznam každý čtvrtek od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod zde.

Reklama

Doporučované