Hlavní obsah

Mario v životní velikosti. Hráčům se v parku otevře Houbové království

Universal Studios v Japonsku rozšíří království ze Super Maria v životní velikosti.Video: Jan Marek, Youtube.com

 

Reklama

Společnost Nintendo chystá u japonského města Ósaka netradiční atrakci. Zábavní park, kterému vévodí postavička Maria – v životní velikosti. Návštěvníci nebudou hrát hry, ale díky nositelné technice se sami stanou Mariem.

Článek

Fanoušky kultovního videoherního hrdiny čeká už letos v létě příjemné překvapení. Známého italského instalatéra budou moct osobně zastoupit v Houbovém království na jeho misi při záchraně princezny Peach.

Herní vývojář Nintendo slibuje veškeré rekvizity a celý svět Maria v životní velikosti. Postup hráčů v unikátní atrakci parku Universal Studios v japonské Ósace bude monitorovat mobilní aplikace. Bojovat s drakem, přeskakovat želvy a zadupávat houby pak budou pomocí chytrého náramku Power Up, uvádí list The Japan Times.

Vedení parku neodhalilo žádné další specifické technické parametry atrakce – kromě názvu a jejího spolutvůrce. Na vývoji Super Nintendo World se podílel i samotný otec Super Maria – Šigeru Mijamoto.

Jako lákadlo už teď ale slouží upoutávkové video přímo od Nintenda. Ani podle japonských médií zatím není jisté, kdy přesně, ale v budoucnu se má atrakce otevřít i v parcích Universal Studios v Hollywoodu, Orlandu a Singapuru.

Reklama

Doporučované