Hlavní obsah

McDonald's mění uniformy a lidé se smějí. Vypadají jako z filmu o KLDR

McDonald's bude mít nové uniformy, připomínají kostýmy ze Star Wars.

 

Reklama

McDonald's přichází s novými uniformami připomínajícími kostýmy ze Star Wars a Hunger Games. Ve Spojených státech je bude nosit asi 850 tisíc pracovníků.

Článek

Namísto ikonických červenožlutých uniforem budou zaměstnanci fastfoodového řetězce McDonald's nosit uniformy šedé, které připomínají filmy Hunger Games nebo Hvězdné války. Moderní uniformy představí už tento měsíc ve 14 tisících restauracích v USA. Společnost McDonald's je přesvědčena, že více než 70 procent zaměstnanců bude uniformy považovat za moderní a budou hrdí na to, že je mohou nosit.

S tímto názorem ale na sociálních sítích někteří uživatelé nesouhlasí. Někteří jdou s kritikou dokonce tak daleko, že je srovnávají s oblečením Kim Čong-una.

Twitter: Uniformy McDonald's budou brzy vyžadovat i tento účes.

Jez Langhorn, zástupce managementu firmy, ale oponuje: „Naše nová kolekce se zaměřuje na pohodlí a funkčnost. Je to uniforma, ve které se lidé budou cítit pohodlně a budou ji hrdě nosit.”

Uniformy navrhl módní návrhář Waraire Boswell, jenž obléká například celebrity jako herce Ryana Goslinga nebo moderátorku talkshow Elen DeGeneresovou. „Jako bývalý zaměstnanec McDonald´s rozumím jak designovým, tak funkčním potřebám nové generace. Inspiroval jsem se tím a navrhuji takový vzhled, který dává zaměstnancům větší sebejistotu," citoval ho deník The Independent.

Twitter: Mezitím na přehlídce nových uniforem McDonald's (záběry z filmu Hunger Games).

Reklama

Doporučované