Hlavní obsah

Messiho sen je u konce. Argentina podlehla Francii 3:4 a na MS končí

Foto: Profimedia.cz

Ani letos Lionel Messi nezíská vytoužený titul světového šampiona.

Reklama

Vyřazovací část fotbalového šampionátu začala jedním z nejatraktivnějších duelů. Francie porazila Argentinu 4:3 a jde dál. U tří gólů Francie byl teprve devatenáctiletý Kylian Mbappé. Naopak Argentinci jedou domů. Sen Lionela Messiho o titulu mistra světa je u konce.

Článek

Od souboje poražených z posledních dvou světových šampionátů se čekal skvělý fotbal. Očekával se zejména souboj útočníků Messiho a Griezmanna.

Právě Antoin Griezmann otevřel skóre zápasu, když se ve 13. minutě trefil z penalty. Jenže čtyři minuty před koncem první půli vyrovnal Di Maria. Hned po půli pak poslal Argentinu do vedení Gabriel Mercado, ale Francie díky nádhernému gólu Pavarda srovnala.

Ani ne o deset minut později přišly chvíle francouzského mladíka Kyliana Mbappého. Teprve devatenáctiletý útočník se trefil hned dvakrát a stal se tak pro Francii hrdinou zápasu.

Mbappé je tak první teenagerem od roku 1998, kterému se na jednom světovém šampionátu podařilo vstřelit dva góly. Tehdy se to povedlo Michaelu Owenovi, který na to však potřeboval dva zápasy. Mbappé v té době ještě ani nebyl na světě. Dva góly v jendom zápase před Mbappém jako teenager naposledy vstřelil legendární Pelé. Brazílie hrála proti Švédsku a psal se rok 1958.

Argentinci se neúnavně snažili o zdramatizovaní zápasu. Po centru Messiho se trefil Sergio Agüero. Bezprostředně po gólu dostal žlutou kartu Otamendi, který napálil protihráče Pogbu do zad.

Možná i kvůli zbytečnému faulu se Argentinci okradli o drahocenné sekundy a s turnajem se loučí. Končí tak i sen Lionela Messiho o zisku titulu mistra světa. Letošní světový šampionát pro něj byl tím posledním. Pokud se tedy potvrdí spekulace, že jednatřicetiletý Messi ukončí reprezentační kariéru.

Reklama

Doporučované