Hlavní obsah

Město chce prodat k bytové výstavbě pozemky v oblasti Kopřivnice Západ

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Město Kopřivnice na Novojičínsku zveřejnilo záměr prodat k bytové výstavbě pozemky v oblasti Kopřivnice Západ, tedy mezi Západní ulicí a silnicí na Závišice. Už dříve radnice nabídla k prodeji území Dolní Roličky.

Článek

V obou případech by měl být investorem soukromý developer, nikoliv individuální stavebníci. „Kromě samotného bydlení zde bude potřeba vybudovat také technickou a dopravní infrastrukturu plus prvky občanské vybavenosti. Například v lokalitě Dolních Roliček, kterou město nabízí k prodeji už zhruba rok, bude nutné postavit sjezd ze silnice I/58, jehož náklady se odhadují na 20 milionů korun,“ uvedla sdělila mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.

Město tam už podle ní eviduje dvě nabídky a v září by mohlo zastupitelstvo o prodeji rozhodnout. V území mezi Kopřivnicí a Lubinou by pak mělo vzniknout 43 rodinných domů a minimálně dva domy bytové.

V lokalitě Kopřivnice Západ se oproti tomu počítá s převahou bytových domů. „Mělo by zde být vybudováno 56 bytových jednotek s minimální dispozicí 2+KK, ne menších než 50 metrů čtverečních. Investor bude muset realizovat také průjezdnou komunikaci a z občanské vybavenosti se počítá například s dětským hřištěm či nabíjecí stanicí pro elektromobily,“ uvedla vedoucí oddělení pozemků Sylva Krišková. Nový investor by mohl být znám ještě letos.

„Nabídka kvalitního bydlení je hlavním předpokladem, aby mladí lidé z Kopřivnice neodcházeli jinam. Jsme si toho vědomi, a proto této oblasti věnujeme velkou pozornost,“ uvedl místostarosta Dušan Krompolc (ANO). Dodal, že město chce také přestavět na byty část bývalé školy Náměstí a spolupracuje se soukromým investorem, který chce na byty přebudovat i chátrající objekt známý jako „Kasárna“.

Reklama

Doporučované