Hlavní obsah

Městská nemocnice Ostrava opravila lůžkové oddělení rehabilitace

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Městská nemocnice Ostrava (MNO) má rekonstruovanou lůžkovou část na oddělení rehabilitace. Kompletní oprava, která začala loni v prosinci, stála 8,9 milionu korun.

Článek

Náklady na modernizaci nemocnice hradila z dotace města, které je jejím zřizovatelem. „Pacienti mají k dispozici zmodernizované pokoje s novým sociálním zařízením a klimatizací. Po dovybavení novým nábytkem do nich začínají přicházet první pacienti. Provedeny byly stavební a dispoziční úpravy všech nevyhovujících hygienických zařízení, která již neodpovídala potřebám obtížně se pohybujících rehabilitačních pacientů. Vyměněny byly původní svislé rozvody vody a kanalizace ve všech podlažích pavilonu, na kterých opakovaně vznikaly havárie,“ uvedla mluvčí zdravotnického zařízení Andrea Vojkovská.

Sociální zařízení je nyní bezbariérové. Na oddělení řemeslníci opravili elektroinstalaci, ale jsou tam také nová světla, topení nebo signalizační zařízení pro přivolání zdravotní sestry. Odborníci opravili rozvody medicinálních plynů. Nemocnice tak chtěla být připravena na případnou další vlnu pandemie covidu-19. Po úpravách jsou pokoje připraveny také pro hospitalizaci lidí s dýchacími problémy.

„Díky rekonstrukci se zvýšil komfort pro naše pacienty i zaměstnance. Nyní je každý pokoj vybaven klimatizací a koupelnou se sprchovým koutem, umyvadlem a WC. Oddělení je určeno pro pacienty s poruchou hybné soustavy po úrazech, plánovaných ortopedických operacích a náhradách kloubů a především pro pacienty s neurologickou problematikou, po cévních mozkových příhodách nebo potížemi s páteří. Stará se o ně po celých 24 hodin tým zdravotních sester, terapeutů a naši lékaři,“ uvedla primářka oddělení Rehabilitační a fyzikální medicíny Jana Vlčková.

Lůžková část rehabilitace je ve druhém patře pavilonu F, k dispozici je 23 lůžek. Personál oddělení tvoří čtyři lékaři, osm zdravotních sester, 32 fyzioterapeutů a ergoterapeutů, masérka, dvě ošetřovatelky a sanitářka.

Reklama

Doporučované