Hlavní obsah

Minář představil hnutí Lidé PRO. Shání 500 tisíc podpisů

Foto: facebook Mikuláše Mináře

Mikuláš Minář.

Reklama

Mikuláš Minář představil svůj nový projekt. Hnutí Lidé PRO bude shánět 500 tisíc podpisů, které ho vyšlou do voleb. Do svých řad přilákalo Davida Ondráčku či Martina Hausenblase.

Článek

Bývalý ředitel Transparency International David Ondráčka, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová, podnikatel Martin Hausenblas, soudkyně Eliška Wagnerová, režisérka Alice Nellis či bývalý předseda Senátu Petr Pithart. Tato a další jména představil zakladatel Milionu chvilek pro demokracii Mikuláš Minář jako tváře či podporovatele svého nového hnutí Lidé PRO, se kterým chce jít do parlamentních voleb v příštím roce.

„Musí přijít něco nového, svěží vítr, noví lidé do politiky. Poctiví a schopní, kteří umí naslouchat. Chceme to změnit,“ řekl Minář v úvodním videu, kterým spustil svoji kampaň, jejímž cílem má být 500 tisíc podpisů od lidí, kteří hnutí do voleb pustí.

Minář v úvodním videu přiznal, že nechce být další pětiprocentní stranou. „Buď pořádně, nebo vůbec,“ uvedl důvod hledání půl milionu hlasů. „Vím, že má promyšleno to, co dělá,“ podpořil Mináře v klipu Petr Pithart.

Jako hlavní šestice hnutí se profilují Minář, Ondráčka, Hausenblas a také starostka Peček Alena Švejnohová, náměstek pražského primátora Petr Vyhnánek a expertka na vzdělávání Mariana Čapková.

Mezi několika desítkami podporovatelů, kteří v Minářově videu promluvili, se kromě známých tváří objevili i mediálně neznámí lidé běžných profesí jako učitelka, prodavačka, farmář či vědecký pracovník.

O Davidu Ondráčkovi se jako o spolupracovníkovi Mináře hovořilo už od té doby, co na vlastní žádost skončil ve vedení Transparency International. „Jsem pro, aby pravidla platila pro každého a mocným bylo vidět pod prsty,“ uvedl.

V minulosti se spekulovalo také o poslanci a starostovi Prahy 7 Janu Čižinském či bývalém starostovi Říčan Vladimíru Kořenovi. Ti se však ve zveřejněném klipu s podporovateli a spolupracovníky Mikuláše Mináře neukázali.

Reklama

Související témata:

Doporučované