Hlavní obsah

Místo zločinu je na prodej. Vylepšenou garáž po únosci může koupit každý

Garáž únosce Zdeňka Hryščenka. Teprve teď vidíme, jak se na své činy připravil.Video: Radek Nohl

 

Reklama

Je také možností si zblízka prohlédnout, jak muž odsouzený na 16 let obyčejnou sídlištní garáž přestavěl.

Článek

Klidné místo s několika řadami garáží na ústeckém sídlišti Střekov se po několika měsících znovu dostává do centra pozornosti.

Loni si tu podávali dveře policisté vyšetřující únos dvou mladistvých, které v jedné ze zdejších garáží držel únosce Zdeněk Hryščenko. Letos v dubnu byl odsouzen na 16 let, jeho majetek propadl státu a ten ho nyní začíná nabízet veřejnosti.

Dá se čekat, že u místa činu, který svého času silně zasáhl veřejné mínění, si budou podávat dveře kupci.

I mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Radek Ležatka věří, že někdejší Hryščenkova garáž najde snadno kupce.

A to přesto, že mezi státními organizacemi, které mají podle pravidel právo přednostní nabídky, o ni nikdo neprojevil zájem.

Prodej privátnímu kupci je teprve na začátku, úřad ještě ani nemá v ruce znalecký posudek, který by stanovil cenu pozoruhodné střekovské nemovitosti.

Prodej je však také první příležitostí se do únoscovy garáže podívat. Má dvoje dveře, za vnějšími plechovými jsou další zasazené do silné betonové zdi a zajištěné číselným kódem.

Uvnitř pak ohromí podsklepení, do něhož majitel umístil vedle elektrických rozvodů s řadou zásuvek dva obří barely - jeden na vodu, druhý patrně na odpad.

Zařízení z garáže už zmizelo. Na výzvu úřadů ho odvezla únoscova matka.

Do garáže můžete nahlédnout v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované