Hlavní obsah

Mistrovství floristů se kvůli koronaviru poprvé koná virtuálně

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Mistrovství floristů a květinářů se kvůli epidemii koronaviru poprvé koná virtuálně. Vítězem 49. ročníku soutěže Děčínská kotva se stane ten, jehož fotografie květiny získá na sociální síti nejvíce lajků.

Článek

Tématem letošního ročníků je kytice pro hrdinu. Pořadatelé o tom informovali na facebooku.

Soutěž je od letoška rozdělena do tří kategorií - hobby, juniorské a seniorské. První kategorie se mohou zúčastnit žáci základních škol bez omezení věku, zahrádkáři amatéři a soutěžící nováčci. Druhá kategorie je určena pro žáky středních zahradnických škol a učilišť a třetí pro profesionální floristy a soutěžící se zkušenostmi.

Soutěžní fotografie mohli zájemci posílat do středy. Všechny je organizátoři zveřejní 23. května, kdy začne veřejné hlasování. Vítězné práce vyhlásí Svaz květinářů a floristů ČR on-line 13. června.

Letos chtějí pořadatelé, mezi které patří tradičně Střední škola zahradnická a zemědělská Děčín-Libverda, poděkovat integrovanému záchrannému systému, vojákům, prodavačkám, pečovatelům, dobrovolníkům. Podtitul ročníku zní Děčínská kotva kvete pro první linii!

Děčínská kotva je tradiční soutěž floristů, u jejíhož zrodu stáli pedagogové děčínské střední zahradnické a zemědělské školy. Soutěžící se schází v květnu v Děčíně a tvoří a aranžují v prostorách zámku nebo místní galerie. Tématem bývají různá výročí spojená s historií, třeba v roce 2016 zdobili na počet Karla IV. lahve vína.

Reklama

Doporučované