Hlavní obsah

Mladoboleslavská Škoda Auto prodlužuje odstávku do konce dubna

Ilustrační fotografie.

Reklama

Do práce se zaměstnanci největší české automobilky vrátí až 27. dubna.

Článek

Automobilka Škoda Auto potřetí prodloužila odstávku výroby ve všech třech svých českých závodech kvůli pandemii koronaviru, a to až do 27. dubna. Původně se měla výroba spustit v pondělí 6. dubna. Informaci o prodloužení odstávky dnes firma sdělila zaměstnancům prostřednictvím SMS zprávy.

První prodloužení odstávky oznámila Škoda Auto 27. března, odstávka se měla z 6. dubna prodloužit do 14. dubna. Další prodloužení firma schválila 1. dubna, zaměstnanci se měli na svá pracoviště vrátit 20. dubna. Nyní tak odstávku prodloužila o další týden.

Nošovická automobilka Hyundai oznámila, že rozběhne výrobu po Velikonocích 14. dubna. Zpočátku však bude fungovat na dvě směny místo obvyklých tří. Střídat se bude ranní a odpolední směna, zaměstnanci, na které vyjde noční, dostanou náhradu mzdy ve výši 70 procent průměrného výdělku.

Výrobu zastavila také kolínská automobilka TPCA. Její zaměstnanci budou po dobu odstávky výroby kvůli pandemii koronaviru kompenzováni kombinací 85 procent platu a přesunutím směn na dobu po odstávce, řekl mluvčí TPCA Tomáš Paroubek.

Reklama

Doporučované