Hlavní obsah

Most vyhlásil zakázku na opravu kulturního domu Repre

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Most vyhlásil veřejnou zakázku na opravu kulturního domu Repre. Radnice počítá s tím, že do objektu přestěhuje knihovnu, proti čemuž protestovali někteří místní obyvatelé.

Článek

Náklady na největší investici města v posledních letech se odhadují na stovky milionů korun. Součástí rekonstrukce bude také interiér stavby a okolní parter.

Nabídky do soutěže o generálního dodavatele mohou zájemci posílat do 4. března. Rekonstrukce je rozdělena do čtyř etap, s první by se mohlo začít na konci letošního roku.

Nápad přestěhovat knihovnu do Repre je už z roku 2015, kdy kulturní dům původně určený k demolici město převzalo zpět od firmy Crestyl a začalo připravovat jeho modernizaci. Statický průzkum ukázal, že knihovnu tam přestěhovat lze.

Současná budova knihovny z 80. let minulého století je ve špatném technickém stavu a její rekonstrukce by byla podle vedení města nákladná. Stěhování se části mostecké veřejnosti nelíbí, vznikla i petice proti tomuto záměru. „Zdá se, že petice s podpisy více než 2000 občanů proti stěhování knihovny předložená na zastupitelstvu v prosinci minulého roku neměla na rozhodování rady města Mostu žádný vliv,“ uvedl opoziční zastupitel Adam Komenda.

V budově z konce 80. let minulého století je velký taneční sál, planetárium, konají se zde plesy, hudební a společenské akce. Jeho součástí je restaurace s terasou a vodní plochou. Investici chce vedení města hradit z našetřených peněz.

Reklama

Doporučované