Hlavní obsah

Muž našel na Prostějovsku při kopání bazénu tisíc let staré ostatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

Reklama

Kosterní ostatky staré až tisíc let objevil v těchto dnech na Prostějovsku muž při kopání bazénu na zahradě svého rodinného domu. Přivolaní archeologové pohřeb datovali do období 9. až 11. století.

Článek

Do hloubení se muž podle svého vyjádření pustil, když měl díky přechodu na práci z domova více volného času.

K nálezu lidských kostí na zahradě rodinného domu v Tyršově ulici v Kralicích na Hané na Prostějovsku policisté vyjeli ve středu. „Na místo vyslaní policisté zjistili, že kosti jsou uloženy v hloubce necelého metru. Čtyřicetiletý oznamovatel na kosti narazil při kopání bazénu, ke kterému se rozhodl, protože je v současnosti na home office a díky tomu má více času i na práci doma,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Na místo policisté kvůli stavu kostí přizvali pracovníka Ústavu archeologické památkové péče Brno, který stanovil, že se pravděpodobně jedná o pohřeb z období 9. až 11. století. „Další nakládání s nálezem bude v rukách archeologů, kteří si místo převzali k odbornému prozkoumání,“ dodal Kořínek.

Reklama

Doporučované