Hlavní obsah

Muž ze Zemanova štábu komplikuje případ strkanice s novináři

Připomeňte si incident, který se odehrál ve štábu Miloše Zemana po jeho vítězství v prezidentské volbě z konce ledna.Video: Jolana Humpálová

 

Reklama

Případ se vyšetřuje jako přestupek proti občanskému soužití. Hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun.

Článek

Příznivec prezidenta Miloše Zemana Jan Šolta oddálil uzavření případu potyčky, která se rozhořela v Zemanově volebním štábu po druhém kole prezidentské volby.

Šoltu si na středu předvolalo oddělení přestupků Úřadu městské části Praha 11 a jako svědkové měli mimo jiné vypovídat reportérka Seznamu Pavlína Kosová a kameraman Alexander Šulc (pracoval při volbách pro vydavatelství Mafra).

Jednání však bylo záhy ukončeno, protože Jan Šolta vznesl námitku na podjatost úředníků, kteří případ řeší.

Spis případu tak nyní dostane Magistrát hlavního města Prahy, jehož úředníci rozhodnou, zda námitce vyhoví, nebo ne.

Podle záběrů ze štábu právě Jan Šolta ještě s dalším příznivcem slovně i fyzicky napadli novináře, kteří ve štábu pracovali na volebním zpravodajství.

Případ původně vyšetřovala policie pro podezření z výtržnictví, poté, co letos na jaře jeden z účastníků incidentu zemřel, však případ předala do Prahy 11 k přestupkovému řízení.

Video: Mluvčí prý nemůže případ komentovat

Mluvčí odmítla komentář. Řízení je neveřejné.Video: Barbora Kalátová, Seznam Zprávy

V něm v případě prokázání přestupku hrozí pokuta do výše 20 tisíc korun, avšak po Šoltově námitce není jasné, jak dlouho se ještě řešení kauzy potáhne.

Seznam na chodbě úřadu Prahy 11 ve středu Jana Šoltu oslovil, ale ten ostře komunikaci odmítl. „Vůbec se o nic nesnažte, vůbec na mě nemluvte a odejděte,” řekl Šolta.

K detailům řízení se odmítla vyjádřit i mluvčí městské části. „Bohužel, toto správní řízení je neveřejné, takže veškeré bližší informace poskytovat v tuto chvíli nebudeme,” uvedla mluvčí Anna Kočicová.

Reklama

Doporučované