Hlavní obsah

Na 45 tisíc lidí podpořilo studentskou stávku, Václav Klaus jako sportovní expert a nové zákazy na YouTube

Výběr Barbory Kalátové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události 23. března očima Barbory Kalátové.

Článek

Přesně týden trvalo organizátorům spočítat, kolik lidí se zúčastnilo půlhodinové stávky s názvem VyjdiVen. V pravé poledne vyšlo na půl hodinu před střední a vysoké školy na 45 tisíc lidí. Hlavní požadavky účastníků jsou následující: aby vláda v demisi nekonala zásadní a personální kroky, aby prezident republiky jmenoval premiérem člověka, který nebude trestně stíhaný, a aby Senát důrazněji vystupoval proti porušování ústavních zvyklostí.

Americký prezident Donald Trump má nového bezpečnostního poradce - třetího za posledních 14 měsíců. John Bolton dříve pracoval třeba pro prezidenta Ronalda Reagana nebo George Bushe staršího i mladšího. K předání funkce dojde 9. dubna.

Internetový portál YouTube reaguje na masakr v parklandské střední škole - zakáže videa s prodejem střelných zbraní. Pravděpodobně budou zablokována i videa s návody na jejich výrobu. Tragédie na floridské střední škole spustila vlnu debat o regulaci držení zbraní. Za přísnější pravidla pro jejich prodej minulý týden demonstrovaly desítky tisíc studentů po celých Spojených státech.

Reklama

Doporučované