Hlavní obsah

Na Autoshow Praha je ode dneška k vidění přes 30 značek

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Na pražském výstavišti v Letňanech dnes začíná 23. ročník největší tuzemské výstavy aut Autoshow Praha. Účastní se jí více než 30 automobilových značek, které nabídnou více než desítku českých premiér.

Článek

Poprvé se na veřejnosti představí například Mazda MX-30, Škoda Octavia Combi RS iV nebo Ford Explorer PHEV. Uvedla to společnost ABF, která výstavu organizuje a zároveň provozuje výstaviště PVA Expo Praha.

Svou světovou premiéru bude mít na výstavě čistě elektrický vůz od značky Kaipan. Letňanské haly zaplní i řada unikátních vozidel, která stojí za mimořádnou pozornost. Mezi nimi bude model Mazda MX-5 z výroční limitované edice čítající 3000 kusů nebo flotila Opel Corsa-e. Milovníci Fordu Mustang si mohou prohlédnout verzi inspirovanou legendárním filmem Bullittův případ.

Organizátoři zajistili stavebně oddělené sektory pro nařízenou okamžitou kapacitu a zajištění oddělenosti návštěvníků ve vnitřních prostorách. Jednotlivé haly areálu i jejich okolí jsou vybaveny navigačními systémy a navýšil se počet obslužného personálu. Vzhledem k modernímu vzduchotechnickému vybavení hal a jejich prostupnosti je ve vnitřních prostorách zajištěn přísun čerstvého vzduchu zvenčí.

„Z důvodu určeného maximálního počtu osob v jednotlivých sektorech v jeden okamžik jsou v prostorách instalovány technologie mapující aktuální množství lidí v určeném prostoru. Změnilo se i rozložení expozic uvnitř hal, kdy jsou pro zvýšení bezpečnosti rozšířeny uličky v hlavních průchozích koridorech i v bočních sekcích mezi stánky,“ uvedl výkonný ředitel ABF Martin František Přívětivý.

První letní ročník výstavy je unikátem i vzhledem k premiérovému spojení s největší tuzemskou tuningovou výstavou Escape6 Prague Car Festival. Ta je zaměřená především na upravené a sportovní automobily a bohatý doprovodný program.

Reklama

Související témata:

Doporučované