Hlavní obsah

Na fotbalisty se často lepí lidé, kteří chtějí jen parazitovat, řekl znalec zákulisí

Rozhovor s Luďkem Mádlem z Aktuálně.cz.Video: Jindřich Šídlo

 

Reklama

U Františka Rajtorala se bohužel sečetlo příliš mnoho negativních věcí najednou, říká novinář Luděk Mádl.

Článek

Tragická smrt fotbalisty Františka Rajtorala, který si vzal v neděli život v tureckém městě Gaziantep, obrátila pozornost na tlak a prostředí, jemuž jsou mladí muži během své nedlouhé vrcholové kariéry vystaveni.

Podle studie mezinárodní hráčské asociace FIFPro z roku 2014 více než čtvrtina profesionálních fotbalistů trpí depresemi nebo úzkostnými stavy a jejich zdánlivě sladký život skvěle placených idolů publika se může velmi rychle dostat na šikmou plochu.

Video: S Františkem Rajtoralem se rozloučili spoluhráči přímo na stadionu Gaziantepsporu

Turecký klub Gaziantepspor uspořádal pietní rozloučení s českým fotbalistou Františkem Rajtoralem.

„Fotbalisté, již obvykle nemají úplné vysokoškolské vzdělání, se dostanou k velkým penězům a velmi často se stává, že se na ně přilepí různí lidé, kteří na nich chtějí parazitovat," popisuje realitu novinář Luděk Mádl, šéfreportér serveru Aktuálně.cz a jeden z největších znalců českého fotbalového prostředí.

„Nedávno jsme během jednoho soudního líčení zaznamenali informaci, že jistí hráči Plzně byli v kontaktu s drogovým dealerem, jiní lidé zase prodávají hráčům kradená auta... To je velký rozdíl proti tomu, jak to funguje ve velkých západoevropských klubech. Když skončil v Manchesteru United trenér Alex Ferguson, vyšlo najevo, že nechával své hráče hlídat bezpečnostní agenturou, lidmi, kteří mají zkušenosti ze zpravodajských služeb," uvedl mimo jiné.

Na celý rozhovor o fotbalovém zákulisí a podmínkách v tureckém fotbale se podívejte v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované