Hlavní obsah

Na Jihlavsku havaroval autobus. Deset zraněných, řidič v kritickém stavu

Ilustrační snímek.

Reklama

Na křižovatce se srazil autobus s kamionem. Všichni zranění jsou z autobusu, řidič kamionu zranění neutrpěl.

Článek

Na křižovatce u Věžnice na Jihlavsku se dopoledne srazil linkový autobus společnosti Icom Transport s polským kamionem.

V autobuse bylo deset pasažérů a řidič. Záchranáři na místě ošetřili deset lidí, zranění tří z nich byla těžká, řidič autobusu je v kritickém stavu. „Všichni zranění jsou z autobusu, řidič nákladního vozidla zranění neutrpěl,“ řekla ředitelka krajské záchranné služby Vladislava Filová.

Obě havarovaná vozidla skončila mimo silnici. Autobus se převrátil na bok. Ředitel autobusové dopravy Icom Transport Miroslav Bartoška řekl, že tři roky starý autobus jel z Brna do Jihlavy. Řídil ho zkušený řidič, který pro společnost pracuje 17 let.

„Dopadl nejhůř ze všech zraněných,“ řekl Bartoška.

Křižovatka je rozlišená. Hlavní silnice vede z Jihlavy do Velkého Meziříčí. Na vedlejší silnici je příkazová značka Stop. „Dle našich informací z místa nehody nedal řidič kamionu přednost, vyjížděl z vedlejší silnice,“ uvedl Miroslav Bartoška z Icom Transportu.

Kvůli nehodě vyhlásili záchranáři takzvaný traumaplán, který počítá s větším příjmem zraněných. Do jihlavské nemocnice bylo převezeno osm lidí. „Sedm mělo lehčí nebo středně těžká zranění, jeden měl těžké zranění,“ řekla mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová. V rámci traumaplánu byly z domova do služby povolány také sestřičky urgentního příjmu a lékaři, kteří sloužili v nemocnici.

Další dva těžce zranění byli převezeni do nemocnic v Brně. Kvůli špatnému počasí nemohl vzlétnout záchranářský vrtulník, k nehodě tedy vyjely jen sanitky.

Reklama

Doporučované