Hlavní obsah

Na koncert do kina? Česká kina zvou na Rogera Waterse, Metallicu nebo Depeche Mode

Roger Waters láká 2. října do kina na svůj nejnovější koncertní snímek Us + Them.Video: Dan Sywala, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejen hudební nadšenci si v posledních letech všímají nárůstu koncertních snímků v oblíbených biografech. Podzimní nabídka obsahuje především snímky od Rogera Waterse, Metallicy nebo Depeche Mode, ale další tituly budou přibývat.

Článek

V minulých letech jste si do kina mohli zajít třeba na Black Sabbath, Erica Claptona, Coldplay, Andreu Bocelliho nebo třeba na U2 ve 3D do Imaxu. Formát je to atraktivní a žádaný. „Kapely objevily formát koncertních filmů na velkém plátně a našly možnost, jak se fanouškům připomenout,“ říká Radek Pavlovič z Aero Films.

Hlavním tahákem nejbližších dnů je nejnovější koncertní snímek Rogera Waterse Us + Them, který uvede několik desítek kin po celé České republice primárně 2. října. Nadšení je poznat nejen v centrále českého Pink Floyd fanklubu: „Díky své preciznosti, kterou je Roger Waters vyhlášený, se jedná o špičkovou hudební záležitost,“ říká Petr Kučerka, předseda řídícího výboru Pink Floyd fanklub CZ. Podobné nadšení vládne i mezi vedením menších kin po celé republice. „V našem regionu je řada fanoušků Pink Floyd a i já jsem velkým fandou. V budoucnu se ale nebráníme dalším atraktivním snímkům a rozhodně zvažujeme Depeche Mode,“ zmiňuje Dušan Rapoš, šéfdramaturg ostravského Minikina Kavárna, a dodává: „Na Rogera Waterse ještě pár lístků máme. Většinou ale vše zmizí pár hodin předem.“

Metallica připravila do celosvětové kinosítě na 9. října speciální koncert se San Francisco Symphony Orchestra, kde se starými známými po dvaceti letech oprášila slávu živáku jejího alba S&M. „Zajít si“ na Depeche Mode pak bude řada příležitostí na konci listopadu. Kompletní nabídku Aerofilms najdete zde.

Celou reportáž najdete v úvodním videu. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované