Hlavní obsah

Na pražském letišti se ve středu uskuteční cvičení zásahu u nehody letadla

Foto: Shutterstock.com/EQRoy

Ilustrační foto.

Reklama

Na Letišti Václava Havla v Praze se ve středu odpoledne uskuteční pohotovostní cvičení letecké nehody. Zákrok bezpečnostních a záchranných složek se zaměří na simulaci zásahu u nehody letadla při přistání.

Článek

Cvičení je naplánováno za plného provozu, odbavování cestujících by podle letiště ovlivnit nemělo.

Cvičení se kromě záchranných, bezpečnostních a provozních složek letiště zúčastní například policie, Řízení letového provozu nebo Asociace samaritánů ČR. Jedno ze svých letadel ke cvičení zapůjčily Smartwings.

„Statisticky dochází k leteckým nehodám velmi vzácně. Velká mezinárodní letiště však musí být připravena i na takovou událost. Proto minimálně jednou za dva roky pořádáme pohotovostní cvičení, při kterém testujeme připravenost na řešení mimořádných událostí všeho druhu,“ uvedl manažer strategie a správy bezpečnosti letiště Zdeněk Truhlář.

Letošní cvičení se zaměří na zásah u havarovaného letadla, včetně záchranných a hasebních prací. Zahrnovat bude i postupy pro identifikované nebezpečné zboží na palubě. V další části cvičení chce letiště prověřit aktivaci skupiny pro odstraňování nepohyblivých letadel z provozní plochy.

Reklama

Doporučované