Hlavní obsah

Na severu Austrálie odchytili pětimetrového krokodýla. Hledali ho 8 let

Odchycený krokodýl je největší svého druhu nalezený v řece Katherine.Video: Na severu Austrálie odchytili neobvykle velkého, téměř pětimetrového krokodýla, AP

 

Reklama

Správci parku hledali zvíře osm let. Poprvé ho zahlédli v roce 2010.

Článek

V australském městě Katherine na severu země se v pondělí podařilo odchytit skoro pětimetrového krokodýla mořského a zamezit mu tak v přístupu do obydlených oblastí. Jde o jeden z největších zaznamenaných kusů svého druhu a o vůbec největšího krokodýla nalezeného v řece Katherine.

Foto: Department of Tourism and Culture, Reuters

„Letos vídáme krokodýly dlouhé v průměru 4,2 metru, ale nikdy takto velké,“ řekl podle zpravodajského serveru The Sydney Morning Herals správce parku John Burke.

Foto: Department of Tourism and Culture, Reuters

Podle místních médií krokodýla správci před odchytem museli uspat. Poprvé ho viděli v roce 2010 a od té doby ho hledali. Krokodýlovi je 60 let a váží přibližně 600 kilogramů. Po odchytu byl převezen na krokodýlí farmu, kde dožije.

Austrálie je známá pro exotické a někdy i nebezpečné živočišné druhy, jako jsou například žraloci nebo tasmánští čerti. V zemi se vyskytuje přes 150 tisíc krokodýlů, úřady jsou zvyklé je přesouvat, když se dostanou příliš blízko obydleným oblastem.

Reklama

Související témata:

Doporučované