Hlavní obsah

Na sjezdovky ve Velkých Karlovicích stále míří sáňkaři a skialpinisté

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

Reklama

Sjezdovky ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku stále lákají lidi k sáňkování a bobování, vyhledávají je i skialpinisté. V provozu zůstávají také dráhy pro snowtubing.

Článek

Nadcházející víkend ale bude asi jednou z posledních příležitostí se na nich svézt, protože sníh již odtává, sdělila Martina Žáčková z Resortu Valachy, pod který lyžařské středisko patří.

Snowtubing je nyní otevřený denně od 10:00 do 17:00. „Provozní doba bude den ode dne přizpůsobována aktuálnímu počasí. Podle předpovědi počasí se má o víkendu ochladit a mohlo by opět sněžit, což by dalšímu provozu atrakce určitě pomohlo. Zároveň je však velkou neznámou, co přinese avizované rozhodování vlády o zpřísnění režimových opatření. Pokud by výsledkem bylo i omezení pohybu lidí do 20 kilometrů od místa bydliště, mělo by to pro nás zásadní dopad a zcela bychom museli přehodnotit provoz snowtubingu i výdejních okének,“ uvedla Žáčková.

Vzhledem k tomu, že tento týden mají jarní prázdniny školáci z Brna a okolí, byla podle ní návštěvnost sjezdovek a výdejních okének výrazně vyšší než v předchozích týdnech. „I díky slunečnému počasí se počet návštěvníků ve všedních dnech pohyboval na úrovni víkendů, současně ale nepřesahoval bezpečnou míru. Dařilo se nám regulovat fronty u výdejních okének díky tomu, že jsme jejich počet posílili a rozšířili také otevírací dobu,“ doplnila mluvčí.

Z běžeckých tras v okolí Velkých Karlovic je upravený 16,5 kilometru dlouhý úsek od hranic se Slovenskem, přes Trojačku, rozhlednu Čarták, Vysokou, Polanu, Benešky a Kotlovou po Soláň Čarták. Podle údajů zveřejněných dnes na webu obce na ní leží mezi deseti až 30 centimetry sněhu. Sjízdné jsou u Velkých Karlovic i některé další trasy, které však nejsou strojově upravené.

Příznivci běžeckého lyžování mohou vyrazit také do horského střediska Pustevny v Beskydech. Sjízdné tam i přes oteplení zůstávají desítky kilometrů tras. Podrobnější informace o aktuálním stavu běžeckých stop v celé České republice najdou zájemci na specializovaných webových stránkách.

Reklama

Doporučované