Hlavní obsah

Na Staroměstské náměstí se po loňském výpadku vrátí vánoční trhy

Foto: Profimedia.cz

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí.

Reklama

Na pražské Staroměstské náměstí se po loňském výpadku způsobeným pandemií nemoci covid-19 letos vrátí vánoční trhy. Začnou v sobotu 27. listopadu a potrvají do čtvrtka 6. ledna 2022.

Článek

„Rozsah a podoba trhů bude ještě upřesněna,“ sdělila Hana Tietze, mluvčí firmy Taiko, která pro město trhy pořádá. Vánoční strom by se měl slavnostně rozsvítit na Staroměstském náměstí v sobotu 27. listopadu. Ten zde loni sice také stál a svítil, ale město kvůli hygienickým opatřením od jeho slavnostního rozsvícení upustilo.

„Letos budeme moci opět nabídnout Pražanům i návštěvníkům metropole tradiční oslavy adventu v centru Prahy a přispět ke znovuzrození turistického ruchu v hlavním městě. V tuto chvíli vybíráme vhodný strom, který atmosféru Vánoc v srdci metropole podtrhne nejvíc. Oslovujeme také prodejce,“ uvedl předseda představenstva Taika Libor Votruba.

Vánoční trhy v loňském roce se kvůli covidové pandemii nekonaly nejen na Staroměstském, ale ani na nedalekém Václavském náměstí, kde obvykle rovněž bývají. Loni ani letos se pak neuskutečnily ani velikonoční trhy.

Reklama

Doporučované