Hlavní obsah

Na Šumavě dnes padla první klapka nového českého filmu Samhain

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Na Šumavě dnes padla první klapka českého mysteriózního krimi thrilleru Samhain, který je celovečerním debutem režiséra Daniela Habrdy.

Článek

Příběh o mladé vyšetřovatelce, která je povolána do šumavských hor vyřešit záhadné úmrtí dívky, by měl být uveden v tuzemských kinech příští rok. „V hlavních rolích se představí Kamila Janovičová a David Švehlík,“ za tvůrce informovala Eliška Hesová.

Janovičová je známá z pohádek Tajemství staré bambitky nebo O dvanácti měsíčkách. David Švehlík se v poslední době objevil mimo jiné ve filmech Úsměvy smutných mužů a Prvok, Šampón, Tečka a Karel nebo v televizním seriálu Kriminálka Anděl. „Jména dalších herců budeme odkrývat postupně,“ sdělila Hesová.

Daniel Habrda je synem producenta, hudebního skladatele, multiinstrumentalisty a filmaře Michala Habrdy. Narodil v roce 1993 v Českých Budějovicích. Vystudoval střední odbornou školu elektrotechnickou a pomáhal otci s filmovými či hudebními projekty. Také díky vlivu otcova strýce, činoherního herce Ivana Holuba, se přiklonil k filmařině. K přihlášce na soukromou filmovou vyšší školu v Písku přiložil svůj autorský film Pan Liwed, do kterého obsadil herce z Jihočeského divadla. Následně se díky filmu Ta pravá dostal na Filmovou akademii v Písku, kterou zakončil magisterským titulem.

V roce 2011 se Daniel Habrda s dokumentem Kristian: Way of Music zúčastnil scenáristické soutěže pořádané Evropským parlamentem a v celoevropské konkurenci se probojoval do finálové devítky. Díky tomu získal peníze na realizaci filmu, k němuž se jako producent přidal český režisér a scenárista Marek Dobeš. Úspěch sklidili v celoevropské soutěži Done in 60 Seconds, kde se v roce 2012 jako jeden z 62 soutěžících prosadil se snímkem Nosferatu 60, když obsadil pátou příčku. O rok později se ve stejné soutěži umístil v žebříčku TOP 20 videí s adaptací fantasy příběhu Hobit 60.

Reklama

Související témata:

Doporučované