Hlavní obsah

Na trať u Domažlic se po tragické nehodě vrátily vlaky

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Snímek z místa neštěstí ze středy 4. srpna.

Reklama

Na železniční trať mezi Domažlicemi a Blížejovem se v pátek v podvečer znovu vrátily vlaky.

Článek

Správa železnic dokončila opravu svršku trati po tragické středeční nehodě, při které zahynuli tři lidé a desítky se zranily. Na trať vyjely nejprve vlaky regionální dopravy, mezinárodní expresy se tam vrátí od soboty, řekla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

První vlak, který po téměř třídenní výluce vyjel na opravenou trať, byl osobní vlak z Plzně do Domažlic. Místem nehody projel se zpožděním po 18:50.

Hasiči a Správa železnic (SŽ) od středy, kdy se stala nehoda, museli nejprve za pomoci těžké techniky vrátit pojízdné vagony na trať, zničené pak z trati odstavili na přilehlou louku. Následovala prohlídka a oprava 109 pražců na poškozeném úseku trati. SŽ trať předala k opětovnému provozu dnes k 18:00, potvrdil mluvčí SŽ Dušan Gavenda.

+7

Likvidaci havárie, kdy musel těžký jeřáb mimo jiné nasadit na koleje lokomotivu expresu, která váží přes 80 tun, komplikovalo deštivé počasí. Obec Milavče tak pomohla tím, že zpevnila příjezd na louku, aby na ni mohl vjet těžký jeřáb. Dnes odpoledne se pak z promáčené louky podařilo těžkou techniku dostat.

Středeční nehoda patří mezi nejtragičtější za poslední roky na českých železnicích. Vlaky se srazily ve středu kolem osmé ráno. Při nárazu zemřeli oba strojvedoucí a jedna cestující z osobního vlaku.

Reklama

Doporučované