Hlavní obsah

Na ZŠ v Uničově onemocněl učitel koronavirem, výuka se nemění

Foto: ZŠ Haškova Uničov

„Ačkoliv se naši žáci i někteří zaměstnanci prokazatelně setkali s pozitivní osobou, jsou všichni testovaní žáci i většina zaměstnanců školy po prvním testování negativní,“ uvedl ředitel.

Reklama

Na Základní škole Haškova v Uničově na Olomoucku onemocněl učitel koronavirem. Všichni, kdo se s ním setkali, jsou po prvním testování na covid-19 negativní. Škola odložila zahájení dobrovolné prezenční výuky na druhém stupni.

Článek

„Na škole se vyskytl covid-19. Je to nepříjemné, ale v tomto období celkem pochopitelné. Jsem vázán mlčenlivostí, ale tyto obecné informaci snad říci mohu,“ uvedl na školním webu ředitel Svatopluk Vlk. „Ačkoliv se naši žáci i někteří zaměstnanci prokazatelně setkali s pozitivní osobou, jsou všichni testovaní žáci i většina zaměstnanců školy po prvním testování negativní. Žáci, pokud jim vyjde negativní i kontrolní test, se budou moci zúčastnit 8. června přijímacích zkoušek. Ti, kteří neprojdou, to oznámí řediteli školy, na kterou chtějí jít, a zúčastní se náhradního termínu 23. června,“ dodal.

Které země jsou skutečně Čechům dostupné?

Výuka na 1. stupni probíhá podle něj pořád stejně. Prezenčně v režimu dobrovolnosti a ostatní žáci 1. stupně pokračují distančně. Opatření pro prezenční výuku jsou dostatečná. Zahájení dobrovolné prezenční výuky 2. stupně se odkládá do doby, než budou známy výsledky kontrolního testu. „Pak uvidíme, jak se bude situace vyvíjet,“ podotkl ředitel. „Jak jsme sami pocítili, možnost získání této nemoci je prostě vysoká a číhá kdekoliv. A ne každý, kdo se s takovou osobou setká, nemoc získá. Je to věc imunity a momentálního zdravotního stavu. Přeji všem, kteří stojí při nás, ale i těm, kteří nás kritizují, aby se do podobné situace zkrátka nedostali. Je to velmi snadné, jak jsme sami mohli pocítit.“

Reklama

Doporučované