Hlavní obsah

Napětí ve španělské královské rodině. Královna bránila focení tchyně s dcerami, princezna ruku babičky odstrkovala

Neshody ve španělské královské rodině, princezna odstrčila svou babičku, královna jí bránila ve focení.Video: AP, Reuters

 

Reklama

Vztahy ve španělské královské rodině jsou zjevně napjaté. Rivalitu mezi královnou Letizií a královnou matkou Sofií ukazuje video z letošní velikonoční mše.

Článek

Video pořízené při velikonoční mši na ostrově Mallorca vyvolalo spekulace o napětí mezi členy španělské královské rodiny. Na videu nejprve královna Letizia zjevně brání fotografům pořídit snímek královny matky Sofie a jejích vnuček.

Jedna z nich také odstrčí ruku své babičky poté, co ji dívce položí na rameno.

Incident vyvolal vlnu nevole na sociálních sítích. Redaktor španělského vydání časopisu Vanity Fair například uvedl na svém Twitteru: „Myslím si, že celá situace španělský lid rozhněvala. Královna matka si takové zacházení nezaslouží.”

Pohoršení nad událostí vyjádřila také Marie-Chantal, korunní princezna řecká, manželka bratrance španělského krále Felipeho VI., korunního prince Pavlose. „Žádná babička si takové chování nezaslouží. (Letizia) odhalila svou skutečnou tvář,“ reagovala na Twitteru na chování královny Letizie, která je bývalou televizní moderátorkou.

Španělský deník El País uvedl, že se vztahy královen Sofie a Letizie začaly zhoršovat po narození princezen Leonor a Sofie, a to navzdory úsilí krále Felipeho VI.

Na záběry, které řeší většina Španělska, se podívejte v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované