Hlavní obsah

Nečesaný si přivedl svědkyni. Přivedli ji z vazby a jeho rodina jí platila byt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

U soudu s Lukášem Nečesaným dnes promlouvali znalci.

 

Reklama

Soud celý den řeší především to, zda policie s důkazy proti Nečesanému nějak manipulovala.

Článek

U Krajského soudu v Hradci Králové se chýlí ke konci nové projednávání případu pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích, ze kterého je obžalovaný Lukáš Nečesaný.

Soud celý den řešil především to, zda policie s důkazy proti Nečesanému nějak manipulovala.

Jako první proto soud vyslechl svědkyni, podle které o manipulaci s důkazy mluvil sám jeden z hlavních vyšetřovatelů případu. Žena před soudem zopakovala, že jí vyšetřovatel skutečně manipulaci s důkazy přiznal. Prý dokonce řekl, že je Nečesaný nevinný.

Svědkyni však přivedla k soudu vězeňská eskorta - jde o narkomanku, která čelí obvinění z drobných krádeží a je ve vazbě. Svědkyně sice popřela, že by od rodiny obžalovaného dostala nějaké peníze, ale přiznala, že jí platili bydlení.

Takže je otázka, do jaké míry bude soud považovat její výpověď za věrohodnou.

Pach prý přinesla policie

Před soudem pak vypovídal znalec z oboru kriminalistiky, přední český odborník na pachové stopy Martin Koubek. Právě pachové stopy dokazující přítomnost Nečesaného na místě činu totiž obhajoba také zpochybňuje. Tvrdí, že pach Nečesaného na místo činu přenesli policisté.

Znalec proto soudu podrobně vysvětloval, za jakých podmínek je možné pach přenést, za jakých nikoliv, jak to lze poznat a podobně. Znalec se přiklání k tomu, že v případu Nečesaného se stopami manipulováno nebylo.

Hlavním důkazem proti Lukáši Nečesanému stále zůstává výpověď napadené kadeřnice. Ta obžalovaného opakovaně za pachatele označila. Naposledy na začátku nového projednávání případu letos v září.

U Krajského soudu v Hradci Králové případ projednává nový senát. Tomu původnímu, který Nečesaného poslal už dvakrát do vězení, totiž případ vzal Nejvyšší soud v Brně, jenž také nařídil nové projednání věci.

Reklama

Související témata:

Doporučované