Hlavní obsah

Nedvěd byl superhvězda, vzpomíná na italskou éru své kariéry Lukáš Jarolím, host nedělního přenosu

Lukáš Jarolím bude hostem přímého přenosu Televize Seznam z utkání italské Serie A mezi Bolognou a Juventusem Turín.Video: DIGI Sport

 

Reklama

V italské Serii A prožil Lukáš Jarolím tři sezony své pestré kariéry. Ví, jaké to je nastoupit proti Juventusu Turín. A tak se dokáže dobře vžít do role fotbalistů týmu FC Bologna, kteří v neděli na svém stadionu přivítají právě Juventus. Utkání bude od 14:45 přenášet živě Televize Seznam. A hostem přenosu bude právě Lukáš Jarolím.

Článek

V Česku oblékal barvy hned několika klubů, spojen je však zejména s pražskou Slavií, v jejímž dresu se coby mladíček podílel i na titulu v sezoně 1995/96.

V pozdějším věku zkoušel pak štěstí ve francouzském Sedanu či německém Fürthu. Jak sám říká, to nejspokojenější ze svých zahraničních angažmá prožil ale v italské Sieně.

V prosluněném Toskánsku, ve městě plném renesančních památek, prožil tři sezony. „Nebyl jsem už nejmladší, přišel jsem tam už v jedenatřiceti, ale na působení v Sieně a v italské lize vůbec vzpomínám opravdu v dobrém,“ zdůrazňuje člen slavného fotbalového klanu.

Lukášův otec Karel působil donedávna jako trenér české reprezentace, bratr David nastupoval v barvách Bayernu Mnichov a nosil kupříkladu i kapitánskou pásku v Hamburku.

Sledujte nedělní přenos na Televizi Seznam

Kdy: neděle 24. února

Co: přímý přenos utkání Serie A mezi FC Bolognou a Juventusem Turín

V kolik: přenos začíná ve 14:45

S kým: studio moderuje Jiří Hošek, který uvítá hosta Lukáše Jarolíma a experta Jaromíra Bosáka, zápas komentuje Viktor Kábele

Kde: na Televizi Seznam

Lukášovo působení v Sieně přinášela období, kdy hrával více, i ta, kdy nastupoval méně. Ale například proti Juventusu si osobně zahrál v Serii A dvakrát. „A byl to samozřejmě velký zážitek. Hráli proti nám Buffon či Del Piero. A v první řadě Pavel Nedvěd, který byl tehdy největší hvězdou celé soutěže.“

Jak známo, dnes Pavla Nedvěda najdeme v roli viceprezidenta Juventusu Turín, klubu, který sbírá mistrovské trofeje jak na běžícím pásu. A po letním příchodu Cristiana Ronalda z Realu Madrid by rád útočil i na výhru v Lize mistrů. V osmifinálové odvetě s Atlétikem bude mít ale spoustu práce, poněvadž v Madridu podlehl 0:2.

Připomeňte si pořad Moje místa s Pavlem Nedvědem.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

„Italskou ligu samozřejmě průběžně stále sleduji, a navíc jsem i v kontaktu s řadou zajímavých lidí kolem fotbalu, které jsem v průběhu mého působení v Serii A potkal,“ usmívá se nyní 42letý Lukáš Jarolím.

Fotbalové přenosy Televize Seznam

Neděle 24. 2. – 14:45: Bologna – Juventus

Středa 27. 2. – 20:45: Manchester City – West Ham

Sobota 2. 3. – 18:15: Mönchengladbach – Bayern Mnichov

Sobota 9. 3. – 15:15: Dortmund – Stuttgart

Když budete mít štětí, můžete ho pořád ještě zastihnout i na trávníku. „Když je čas, občas v přeboru nastoupím za Vykáň. A jako trenér teď vedu Benátky nad Jizerou,“ poznamenal Lukáš Jarolím.

V neděli 24. 2. bude hostem přenosu Televize Seznam z utkání Bologna-Juventus. Ten začne ve 14:45.

Reklama

Související témata:

Doporučované