Hlavní obsah

Sestřih ze španělské La Ligy: prohra Realu, nezastavitelný Messi a Griezmannův zápis do historie

Magazín TOP Fotbal ze španělské La Ligy.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Část Magazínu TOP Fotbal vám ukáže sestřih toho nejlepšího z 24. kola španělské La Ligy. Podívejte se na další ligový gól Lionela Messiho, historickou branku Griezmanna nebo šokující prohru Realu. Sledujte Magazín TOP Fotbal v premiéře každé pondělí od 21:00.

Článek

Ve 24. kole španělské La Ligy musela Barcelona potvrdit první pozici a napravit zaváhání z minulého kola proti Bilbau, kde pouze remizovala 0:0. Atlético Madrid potřebovalo po dvou prohrách naplno bodovat na hřišti Vallecana a Real Madrid chtěl potvrdit na domácím hřišti zlepšenou formu proti Gironě.

Vallecano – Atlético Madrid

Atléti v sobotu neměli k zápasu dlouhou cestu. Rayo Vallecano sídlí jen 13 minut od Wanda Metropolitano Stadium. V malém madridském derby potřebovalo Atlético Madrid nutně získat tři body. Svěřenci Diega Simeoneho totiž v posledních dvou zápasech španělské La Ligy prohráli s Betisem a minulý týden i s Realem Madrid. Bílý balet tak červenobílé předskočil v tabulce a Los Indios, jak se Atléticu přezdívá, tak spadli až na třetí pozici. Naopak Vallecano se nacházelo na opačném konci tabulky a bojuje o záchranu v nejvyšší španělské fotbalové soutěži. Více šancí měli aktivní hráči Vallecana, jenže jediný gól zápasu nakonec vstřelil Antoine Griezmann a zapsal se tak do historie. Francouzský reprezentant totiž vstřelil už svůj 130. gól v dresu Atlética a překonal tak v historické tabulce střelců klubovou legendu Fernanda Torrese. Griezmann se tak stal pátým nejlepším střelcem v historii klubu.

Barcelona – Athletic Bilbao

Domácí nastoupili s Lionelem Messim a Kevinem-Princem Boatengem v základní sestavě. Messi vyšel v minulém kole proti Athletic Bilbau naprázdno a měl tak o motivaci postaráno. Barcelona měla před 24. kolem náskok na druhý Real Madrid už jen šest bodů a musela tak na domácím hřišti naplno bodovat. Průběh zápasu o tom také vypovídal. Domácí, jak je již obvyklé, drželi balón a kombinovali. Katalánci se na konci první půle dostali do vápna a Gerard Piqué byl faulován. Nařízená penalta nakonec rozhodla o výsledku zápasu. Lionel Messi jí totiž proměnil a jediným gólem utkání zápas rozhodl. Barcelonská „desítka“ si gólem z penalty vylepšila statistiky na 22 gólů za 22 zápasů. Jediným smutným hráčem Barcelony byl po vítězném utkání nejspíše Kevin-Prince Boateng. Nová posila katalánského celku přišla v době zápasu o majetek v hodnotě 300 tisíc euro. Dům Boatenga byl totiž vykraden zloději, kteří si odnesli šperky, hodinky a dokonce i hotovost.

Real Madrid – Girona

Bílý balet přivítal na domácím trávníku Gironu. Svěřenci trenéra Solariho se v posledních zápasech potkali se skvělou formou. V domácí soutěži dokázali porazit městského rivala Atlético a v Lize mistrů si poradili s Ajaxem. V zápase na Santiago Bernabeu na hráče Realu čekala Girona. Ta naposledy dokázala zvítězit v listopadu minulého roku a v posledních deseti zápasech získala pouhé čtyři body. Domácí byli v utkání lepší a zaslouženě se dostali do vedení. Hlavičkou se prosadil spíše sváteční střelec Casemiro, jenž má ale v poslední době na své poměry střeleckou formu. V posledních třech zápasech slavil gól hned dvakrát. Tak dobrou formu už nemá Brazilec Marcelo. Tomu podle španělských médií chybí potřebná kondice a zápal do hry. Podle několika zahraničních zdrojů by rád přestoupil za svým kamarádem Cristianem Ronaldem do italského Juventusu. Marcelovu nepohodu dokazují i čísla. Real s Marcelem v základní jedenáctce má bilanci jedné výhry, dvou remíz a tristních šesti porážek. Oproti tomu když na pozici levého beka hrál mladičký Reguilón, připsal si Real z devíti zápasů hned osmkrát plný počet bodů. A černý scénář zápasů s Marcelem v základní sestavě se znovu začal naplňovat v 65. minutě zápasu, kdy z penalty vyrovnal Stuani. Obrat poté o deset minut později dokonal Portu a Girona tak vyhrála na Santiago Bernabeu 2:1. Trenér Realu Solari si ze zápasu neodnesl jen vrásky na čele z prohry, ale i z jubilejní dvacáté červené karty pro Sergia Ramose. Na tiskové konferenci po šokující prohře s Gironou ale Solari prohlásil, že jeho tým bude stále bojovat o všechny tři trofeje.

Celý magazín TOP Fotbal sledujte v premiéře živě každé pondělí od 21:00 na Televizi Seznam. Magazín přináší sestřih nejlepších čtyř lig světa. Hlavní události a nejzajímavější momenty z anglické Premier League, německé Bundesligy, italské Serie A a ze španělské ligy exkluzivně v magazínu TOP Fotbal.

Reklama

Související témata:

Doporučované