Hlavní obsah

Nejdražší vánoční strom světa je ozdobený šperky od Cartiera

Foto: Kempinski Hotel Bahia

Takto vypadá nejdražší vánoční strom světa.

Reklama

Vánoce – období relaxace po náročném roce, rozdávání dárků a trávení času s rodinou. Pro někoho je to ale také doba, která si žádá náležitou dávku extravagance.

Článek

A tím se nejspíš řídí majitelé Kempinski Hotel Bahía ve Španělsku. V jeho hale totiž mohou návštěvníci během Vánoc obdivovat strom, který je vyzdoben diamanty, drahokamy a značkovými šperky.

Na stromku lze najít červené, bílé a černé diamanty nebo šperky slavných značek jako Bulgari, Cartier, Van Cleef & Arpels či Chanel či lahvičky drahých parfémů. Přes to všechno je to vánoční stromeček, takže nemůže chybět ani čokoláda – návštěvníci hotelu na něm uvidí čokoládová paví pera či pštrosí vejce.

Celá paráda je dílem návrhářky Debbie Winghamové a podle hotelu stojí neuvěřitelných 15 milionů dolarů. To je v přepočtu 345 milionů korun.

Rekord v Guinessově knize pro nejdražší ozdobený vánoční stromek doposud držel hotel Emirates Palace v Abú Dhabí. V roce 2010 ozdobil strom náramky, náhrdelníky a hodinkami v hodnotě 11 milionů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Emirates Palace v Abú Dhabí.

Klenotnictví Ginza Tanaka v Tokiu, které svůj vánoční strom představilo o šest let později, takové ambice rozhodně nemělo. Jeho stromek dosáhl hodnoty přibližně 1,8 milionu dolarů, zato byl ale vyrobený ze zlatého drátu dlouhého 1 200 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Klenotnictví Ginza Tanaka v Tokiu.

Reklama

Doporučované