Hlavní obsah

Vánoce u Trumpových. Melanie vyzdobila Bílý dům, je v něm 53 stromků

Melania Trumpová odhalila vánoční výzdobu Bílého domuVideo: AP

 

Reklama

Manželka amerického prezidenta Melania Trumpová poprvé ukázala, jaká je vánoční výzdoba v Bílém domě. V sídle je 53 vánočních stromků a více než 18 tisíc světýlek a 12 tisíc ozdob.

Článek

První dáma se pro první Vánoce strávené v Bílém domě rozhodla pro tradiční výzdobu. K té přidala několik nových prvků. Jednou z novinek jsou například věnce, které visí zvenku každého okna.

Dalším novým prvkem jsou husté bílé větve v květináčích. Ty lemují chodbu ve východním křídle sídla amerických prezidentů a vedou hosty k velkému vánočnímu stromu. Na něm jsou pak navěšené různé ozdoby, nechybí ani oficiální vánoční ozdoba rodiny Trumpových – zlatý erb s věnečkem.

Melania Trumpová na svém twitterovém účtu napsala, že dekorace jsou připraveny. „Bílý dům je připravený oslavovat! Přejeme vám krásné Vánoce a radostný prázdninový čas,” napsala Trumpová. Sama prý vybírala každý detail všech dekorací.

Tématem její výzdoby jsou „ctěné tradice”, kdy se snaží dodržet 200 let staré zvyky.

První dáma předvedla výsledek práce novinářům v pondělí. Na vánočním zkrášlení Bílého domu se podílelo více než 150 dobrovolníků z 29 států.

Vánoční oslavy začaly večírkem právě pro dobrovolné dekoratéry a až do Vánoc se bude v Bílém domě slavit každý den. Připravuje se přes 40 tisíc sušenek a dalších sladkostí.

Celkem je v současném sídle Donalda Trumpa 71 věnců, 53 vánočních stromků a více než 18 tisíc světýlek a 12 tisíc ozdob.

Reklama

Doporučované